side menu logo

Barista/ koffie op locatie – workshops – koffieconsultancy en training – single estate

Workshop2.0

Workshops

Workshops

d

BOB vertelt graag over koffie en deelt zijn ervaring graag met mede koffieliefhebbers. Wil je voor thuis meer weten over de bereiding van een espresso of cappuccino, of wil je meer weten over koffie, de bereiding daarvan, of juist hoe je bepaalde zaken kunt voorkomen? Volg dan een workshop van BOB.

Op onze locatie nemen wij je mee van groene boon, tot koffie in cup. Waarbij je uiteraard veel tijd achter de machine doorbrengt, echter willen we je wel wat basis meegeven, dus theorie, onder het genot van een kopje koffie zal er ook zijn.

Het liefst proppen we deze workshop vol met al onze koffie ervaring, echter weten we dat dit niet past in een paar uur, we proberen het dan ook wat bondiger te houden met de basis.

Tijdens onze workshop nemen we je mee op een informatieve tocht over:

f

Koffie waar en hoe worden de bonen verbouwd

f

Welke koffiebonen zijn er allemaal en wat is het verschil

f

Branden en wat dit doet met koffie

f

Bereiden van koffie – welke bereidingswijzen zijn er, wat zijn de verschillen

f

Hoe gebruik ik mijn espressomachine

f

Hoe stel ik de maler af

f

Hoe schuim ik melk op, latte art basics

f

Schoonmaken en routine

Alle workshops worden begeleid door een theoretisch gedeelte. De handout of reader mag mee naar huis zodat je hem als naslagwerk kunt gebruiken. Verbruiksartikelen, alsmede gebruik van apparatuur zijn inbegrepen. De workshops worden ingedeeld wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. We volgen een workshop met maximaal 6 personen tegelijk. De workshop wordt in Enschede gegeven.

Inbegrepen in deze workshop zijn alle verbruiksartikelen (melk, koffie, kopjes) en een versnapering. Een en ander aan behandelde informatie krijg je uiteraard mee in een handige reader als naslagwerk.

Tijdsduur is ca. 2,5-3 uur.

Keuze voor workshop:

Homebarista Introduction & Basics Workshop.

Wel een machine, maar er nog niet geheel in thuis? Of nog geen machine en wil je kijken of iedere dag een espresso bereiden wat voor jou is. In deze workshop nemen we de basics door zodat je de apparatuur op de juiste manier bediend.

Euro 75,- p.p. incl. btw.

Homebarista Advanced Workshop

Al een tijdje bezig met shotjes trekken, maar heb je het idee dat je er nog niet alles uithaald, dan is deze training wat voor jou. In deze workshop gaan we dieper in op het maken van het perfecte shot, we kijken onder meer naar wat doorlooptijd, druk, pre infusie en temperatuur met jouw koffie doen.

Euro 85,- p.p. incl. btw.

Homebarista Low & slow workshop

Is een espressomachine niets voor jou, ben je meer van de delicate smaken en wil je proeven wat de verschillen tussen de verschillende extractiemethodes zijn is deze workshop wat voor jou. We gaan langs een aantal slow coffee methodes, waaronder drip, aeropress en chemex. En kijken o.a. naar de invloed van het filter.

Euro 75,- p.p. incl. btw.