side menu logo

Barista/ koffie op locatie – workshops – koffieconsultancy en training – single estate

Techniek3.0

Techniek

Machine en Piaggio

d
Ondanks de voorliefde voor een vintage machine, heeft BOB recentelijk een hypermoderne machine aangeschaft. Dit geeft de mogelijkheid net dat laatste beetje meer uit de koffie te halen, maar ook om simulaties van gebruikers uit te voeren doordat we de infusie tijden, druk en volumes naar wens kunnen aanpassen.

De Fiat:

s
BOB vervoert zijn koffiemachine in een Fiat 1100T  uit 1964, afkomstig uit Bari, Italië, en geleverd als een “camioncino” uitvoering. Compleet omgebouwd om in een tweede leven dienst te doen als vintage mobiele espressobar. Her en der aangepast naar hedendaagse standaard, maar de Fiat ademt nog steeds passie en nostalgie uit.
Specificaties Fiat 1100T
Merk/Type: Fiat 1100 T uit 1964
Afmetingen: 4m  x 1,80m  x 1,80m lxbxh (*=uitgeklapt)

Industriële espressobar:

s
Barista BOB’s industriële espresso bar is compact en modulair, daardoor past deze makkelijk op binnen locaties, zelfs in uw woonkamer!
De Piaggio en bar zijn daarnaast uitgerust voor “stand alone” gebruik door middel van een accu. Hierdoor kan BOB overal en altijd zonder stroomvoorziening de lekkerste koffie serveren.
Specificaties industriële koffiebar:
Merk/Type: Bar
Afmetingen deel 1: 1,16m x 0,68m x 1,5m lxbxh
Afmetingen deel 2: 0,68m x 0,63m x 1,55m lxbxh

De machine:

d
s
BOB gebruikt een Sanremo Opera 2.0. Aan de productie van deze machine gaat 3,5 jaar aan intensieve ontwikkeling aan vooraf met een team van wereldwijd geroemde barista’s, koffiebranders, waterspecialisten en andere technici, die tot op de dag van vandaag blijven innoveren om deze machine tot het hoogst haalbare in espressotechniek in de markt te blijven pushen! Gemaakt om alles wat er te bedenken is op koffievlak in 1 machine onder te brengen en te kunnen sturen.
Specificaties koffiemachine:
Merk/Type: Sanremo Opera 2.0
Gewicht: 91kg
Aansluitwaarde 3,5kW – 7,7kW
Malers: Obel mito Instantaneo 75mm met koeling